9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Слънчев бряг с нов борд, Евгений Мосинов: Отдавна никой не се е бъзикал така!

Избраха нов борд на директорите по време на извънредното заседание на акционерите в „Слънчев бряг” АД. В следващите три години на шефските   места сядат бургаският бизнесмен Йордан Георгиев, общинският съветник от Несебър  Румен Кулев , Веселин Маринов също от Несебър , Таня Власиаду  от Пловдив  и Светлодара  Енчева .

Изненадващо в новия борд липсва името на спрягания за нов изпълнителен директор на „Слънчев бряг”, Валентин Михалев. От списъка с проектоборда  отпадна и председателят на БСП   – Бургас, Евгений Мосинов . Червеният лидер беше шокиран от решението и коментира, цитирам: „Отдавна никой не се е бъзикал  така”.

„Сегашното пълномощно, с което беше дошъл представителят на държавата е изненада за мен. Никой не е разговарял с мен. Все пак не го приемам като някаква драма, но може би някакви други интереси са надделели  в някакъв момент. Явно корпоративните интереси вземат връх над политическите и принципните”, каза местния председател на БСП . На въпрос от журналисти дали БСП  губи позициите си в Слънчев бряг, Мосинов  отговори, че „така изглежда”. Той посъветва медиите да открият сами корпоративните интереси, които той смята, че стоят зад рокадата в Слънчев бряг и не пожела да коментира въпроса.

Упълномощеният представител на държавата, която държи 75% от акциите, Любомир Илиев не коментира рокадите в борда, направени в последния момент. „Аз съм упълномощен  представител на основния акционер и той ми дава нотариално  заверено пълномощно как да гласувам по точките и промените на общото събрание. Това решение не е мое, за да се изказвам по него”, обясни Илиев.

Според новия член на борда Йордан Георгиева, който е вероятният шеф на новия съвет на директорите, не се обмисля вариант на ликвидация на държавното акционерно дружество. „Под за ликвидация, не бих искал да се разбира точния смисъл на думата по смисъла на търговския  закон – възможностите са много. Те са чиста ликвидация като търговското дружество, приватизация  на държавния дял в него. Мисля, че трябва да се търсят законодателни промени, с които Слънчев бряг да действа не като търговско АД, а като самостоятелна административна единица или селично  образование. Смятам ,че може да се търси вариант за отделен закон”, коментира  Георгиев.

Агенцията по приватизация  вече е възложила приватизационна  оценка на активите на дружеството, което е сигнал, че държавата вероятно търси стратегически инвеститор, категоричен е досегашният изпълнителен директор на дружеството Златко Димитров. „На този въпрос ще отговоря с решението , с което Агенцията по приватизация  излезе, с определяне на оценител, със задачата на оценителя на изготви информационен меморандум и приватизационна  оценка, което е посока различна от ликвидация”, каза Златко Димитров

Общото събрание на акционерите избра нов одитен  комитет с председател Румен Кулев . Не бяха освободи от отговорност досегашният борд на директорите, в който  влизаха Златко Димитров, Иво Маринов, Константин Лефтеров, Соня Енилова  и Мариела Павлова.

Заседание на Съвета на директорите, което ще се проведе между 2 и 6 януари ще реши кой ще бъде изпълнителен директор на дружеството, като най-вероятно това ще бъде Веселин Маринов от Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук