15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Смартфон ще пази от подслушване

Скандалите с масово подслушване разтърсиха целия свят през последните месеци. Поради това от компанията QSAlpha са се заели с разработката на телефон, за който твърдят, че не може да бъде хакнат. Той се нарича Quasar IV и разполагал с възможно най-сигурния софтуер.

Смартфонът щял да е готов през втората половина на 2014 г. Операционната система е базирана на Android, но е надградена с криптираща система и технологията Quatrix. QSAlpha определя устройството като шифърфон. Системата Quatrix автоматично потвърждава самоличността на другите притежатели на Quasar IV телефони, преди да изпрати информацията. Всеки потребител има уникален ключ за идентификация, който е криптиран в чип на телефона. Без него достъпът до устройството е невъзможен.

Компанията е разработила и софтуерен пакет, който ще позволи на програмистите да създават съвместими с платформата приложения, които също да могат да се възползват от нейните системи за сигурност. Пълният пакет за сигурност действал при връзка между два телефона Quasar IV. Но създателите му твърдят, че са осигурили и достатъчна защита на данните и при свързване с други устройства, пише hicom.bg

Телефонът разполага с 4-ядрен процесор, 3GB оперативна памет и 64GB или 128GB криптирана памет за файлове. Освен това компанията ще предоставя и 128GB в криптирана облачна услуга. Устройството ще разполага с LTE, 3G, GSM, GPS, WiFi, NFC модули. Телефонът има претенции да е от висок клас с добавените двойна 13 MP камера на задния панел и 8MP сензор на предния. 5-инчовият дисплей ще е с Full HD резолюция. Вградената батерия ще е с капацитет 3300 mAh, а металният корпус е и водоустойчив, твърдят производителите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук