16.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Смениха борда на Слънчев бряг, засега

Нов борд на директорите беше избран днес след общо събрание на акционерите в „Слънчев бряг“. През следващите три години в него ще членуват петима души. Това са: общинският съветник от БСП – Несебър, Йордан Георгиев; несебърлията Румен Кулев; Светлозара Енчева от Варна; Веселин Маринов също от Несебър, Таня Власиаду  от Пловдив  и Светлодара  Енчева.

Цветан Цирков, който представляваше министерството на Икономиката и енергетиката /МИЕ/ отказа коментар за назначението. Именно държавната структура притежава 75% от акциите в АД-то. Все още не е ясно дали новия борд ще бъде вписан в търговския регистър при положение, че в Апелативен съд – Бургас все още върви дело, с което се обжалва назначението на стария борд на директорите.

От Слънчев бряг – холдинг коментираха, че днешните рокади са прибързани, предвид това, че се очаква съдебно решение. Златко Димитров, който и към момента изпълнява дслъжността изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД не беше на срещата. Адвокат Таньо Тенев, който представляваше брат му – Илиан Димитров, не беше допуснат до заседанието. Причината: незаверено пълномощно.

Тенев обяви, че официалният сайт на дружеството не е работил през последните два дни. По думите му, акционерите не са имали достъп до необходимата документация, с която така или иначе трябва да се запознаят. „Това е предпоставка атакуване на днешнияте решения в съда“, категоричен бе адвокатът.

Йордан Георгиев, който е член на новия борд коментира, че неочакванатра смяна на директорите, няма да окаже влияние върху туристическия сезон.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук