14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Смениха пет областни управители

Новите областни управители ще допринесат за по-добрата работа на областните администрации, заяви министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти в МС по повод назначенията на петима областни управители, одобрени днес от правителството. В отговор на журналистически въпрос премиерът обяви, че ще бъде направен преглед на работата на всички областни управи.

Георги Близнашки, служебен премиерПравителството освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев като областни управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен. На тяхно място са назначени Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.

По повод организацията на провеждането на изборите проф. Близнашки изтъкна, че ще бъде подпомаган от силен екип, чийто координатор ще бъде проф. Емилия Друмева. В момента се работи по сформирането на т.нар. Изборен борд и той ще влезе в действие, информира премиерът.

Министър-председателят защити назначението на Ваньо Танов за директор на Агенция „Митници“. Проф. Близнашки подчерта, че положението в приходната администрация е изключително тревожно, нужни са извънредни мерки и няма време за губене. „За работата на Ваньо Танов ще се съди по резултатите“, категоричен беше премиерът.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук