13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Снегът се топи, но ни очакват нови валежи

Снегът в Бургас започна да се топи, очаква се нов снеговалеж в понеделник, информират от Община Бургас.  Днес в Бургас е слънчево и снегът започна бавно да се топи. Очакват се максимални температури до 6 градуса над нулата.

Според метеоролозите, съботата ще започне със слънчево време, но през деня ще се заоблачи и вечерта се очакват валежи от дъжд. С падането на температурите след полунощ са възможни поледици.

В неделя облачността ще се разкъса и намалее, най-късно над югоизточните райони, вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат – преобладаващи минимални между минус 6 и минус 1, максимални от минус 2 до плюс 3 градуса.

От понеделник ще се създаде нова валежна обстановка, при сравнително по-високи температури на въздуха. Тогава от югозапад облачността ще се увеличава и  вечерта ще завали сняг, по крайбрежието предимно дъжд. В Бургас ще е така до 19 януари. Най-значителни по количество валежи и най-силен вятър се очакват на 17-ти.

Лекото повишаване на температурите е предпоставка за падане на образуваните ледени висулки, затова от Общината призовават пешеходците да бъдат внимателни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук