13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

“Снежанка” и „Лешникотрошачката” раздават подаръци на малчуганите

Държавна опера – Бургас  ще се погрижи за коледното настроение на най-малките си зрители. Родителите ще могат да зарадват децата си, като оставят подаръци преди дневните представления на  “Снежанка” и „Лешникотрошачка” в Бургас. В края, приказните герои ще раздават изненадите от сцената.  Родителите могат да оставят подаръците опаковани на касата на Операта  и да получат повече информация на тел:.  056/ 841740 и 0884/025918.

Опера - Бургас „Снежанка и седемте джуджета” ще се играе на 14 декември, от 11 часа.  Следващото традиционно коледно заглавие е балетът „Лешникотрошачката”, който ще гостува в читалище „Просвета 1888” – Поморие на 15 декември, от 18:30 часа. Балетът по музика на Чайковски ще гастролира  и вНародно читалище „Паисий Хилендарски” – Балчик на 19 декември, от 18:00 часа. На 20 декември спектакълът ще се играе в Бургас през деня –  началният час е 14:00.

На 17 декември излизаме от приказния свят, за да се потопим в  шедьоври от световната оперна и оперетна класика, които ще бъдат изпълнени от звездите на Бургаската опера. Участие в концерта на 17 декември ще вземат:  Йоана Железчева, Мария Цветкова, Шмилена Султанова, Даниела Дякова, Георги Султанов, Даниел Дамянов, Стоян Даскалов,  Александър Крунев, Йордан Христозов, Делян Славов, Диман Панчев, оркестърът и хорът на Операта. Диригент ще  е Христо Игнатов, а  диригент на хора – Невена Михайлова. Концертът започва в 19:00 часа.

Последното събитие от афиша на Операта ще е на 22 декември, от 19:00 часа. По традиция в концерта, освен хора на Държавна опера – Бургас,  се включва Детски хор “Милка Стоева”.

От Държавна опера – Бургас пожелават на своята публика светли празници и напомнят, че най-добрата подправка за вълшебно настроение е хубавата  музика.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук