9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Снежина Маджарова титуляр на Комисията по актуални проблеми в Конгреса на местните власти в Европа

Председателят на Общински съвет Бургас Снежина Маджарова ще бъде титуляр на Комисията по актуални проблеми в Конгреса на местните и регионалните власти към Съвета на Европа. През юли т.г. правителството на България възложи 4-годишен мандат на Маджарова, която от 16-ти до 18-ти октомври ще вземе участие в 23-ата сесия на конгреса в Страсбург.

В дневния ред на форума са промените в арабските страни и новата политика за съседство, резултатите и очакванията след местните избори в Сърбия (6 май 2012 г.), както и законодателството и действията на регионално ниво против сексуалната експлоатация на деца. Делегатите от 47 европейски държави ще развият и темата за местната и регионална демокрация в Азейбарджан.

„Всички нови делегати сме амбицирани да развием актуалните приоритети на Конгреса на Европа свързани с повишаване качеството на местната и регионална демокрация и човешките права в страните членки към Съвета на Европа. Необходимо е да се работи и за подпомагане на местните власти да се изправят пред нови предизвикателства в условията на икономическа и финансова криза”, коментира Маджарова.

В Общинския съвет на Бургас тя е избрана с листата на ГЕРБ и логично в Конгреса ще бъде част от групата на Европейската народна партия.

Конгресната дейност на делегатите се организира и финансира от Съвета на Европа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук