13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Снежна блокада на юг. Села останаха без ток и хляб

Усложнена остава обстановката в някои части от страната след обилните снеговалежи от последните дни. Най-тежка е ситуацията в общините: Смолян, Хасково, Пловдив Кърджали и Пазарджик. Много населени места са без ток. Десетки села пък днес останаха и без хляб заради затворени пътища. 

Зима магистрала

Валежите от сняг продължават и днес в засегнатите райони. За щастие няма информации за бедстващи или загинали. Оранжев код за сняг в четири области на страната за 8 март! Това са: Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. Екипи на електроразпределителните дружества работят по места за отстраняване на авариите по електрическата мрежа. 

Реките и язовирите са под наблюдение. Няма опасност от преливане. Пътната обстановка е сложна. Компетентните органи препоръчват гражданите да не пътуват. Между Хасково и Кърджали има закъсали леки автомобили и камиони. Приоритетно се почистват основните пътни артерии в засегнатите от снеговалежа райони. 

Пожарникари спасяват родилка, закъсала в преспите край Сърница. Падналият сняг, счупени клони на дървета направили невъзможно придвижване й до болница, съобщават от полицията в Пазарджик. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук