13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

СНЦ „Усмивка“ с акция за дентално здраве

Във връзка с 9 февруари – Световния ден на стоматолога Сдружение „УСМИВКА” започва акция „Зъбки бели като гъбки”, която ще протече от 10 до 20 февруари. Екипът на сдружението, заедно с детския стоматолог д–р Янакиева, ще проведе беседа на учениците от начален курс в ОУ „Княз Борис I” на тема: „Как да поддържам устната си хигиена“.

Сдружения и фирми са дарили над 200 броя четки и пасти за зъби, които ще бъдат раздадени на децата по време на информационната беседа, а също така и на деца, посещаващи Центъра за обществена подкрепа гр. Бургас, дом „Ронкали”, Центъра за работа с деца на улицата и Дневен център „Свети Николай Чудотворец”. Инциативата се изпълнява с подкрепата на Регионалната здравна инспекция в Бургас.

След няколко дни бургаското сдружение „Усмивка“ започва и кампанията “Мартенички за усмивки”. Идеята й е да се набират средства  за организирането на Благотворителен бал за деца от аутистичния спектър под надслов „Бъди креативен, бъди включен, а не заключен за децата аутисти в Бургас“.  Той ще бъде  част от ежегодните  кампании  в световен мащаб за повишаване информираността на обществеността относноаутизъма и подобряване качеството на живот на аутистичните личности и техните семейства.

Всеки, който има желание да се включи в инициативата, може да го направи като изработи мартенички и ги дари. Те ще бъдат разпродадени от екипа на Сдружение „УСМИВКА“  за организиране на Благотворителен бал  за  децата с аутизъм!

Мартениците могат да се даряват до 26 февруари 2014 година по два начина – като се донесат на място в Център „Миа Монтесори“ на адрес  гр. Бургас   ул. „Славянска„ 4  от понеделник до петък включително от 08.00 часа до 18.00 часа,   в събота и неделя от 10.30  до 16.00 часа или да се изпратят по пощата на адрес:  гр. Бургас 8000  ул. „Славянска“ 4.

Можете да подкрепите инициативата и като направите дарение: Сдружение „Усмивка“ – ПроКредит Банк; Банкова сметка: BG45PRCB92301036136512

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук