14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Сняг блокира София. Министър с джип заседна край Пампорово

Натрупалият за часове сняг продължава да блокира движението около София.В момента движението по „Околовръстно шосе” на практика е невъзможно.Полицаи, пожарникари и служители на Гражданска защита се опитват да освободят пътя, има много блокирани ТИР-ове и камиони. Движението е спряно почти по цялото околовръстно шосе Люлин до Враждебна. Блокирано е движението и в района на Владая. 

БГНЕС

Магистрала Тракия в района около София е непроходима. Има няколко тира с технически аварии, както и няколко ТИР-а, пропаднали в канавките около пътя. Техника на Гражданска защита опитва да ги извади. В района на „Суходол” има катастрофа с пострадали хора, един е закаран в Пирогов.  Свличане на скална маса има между Симитли и Разлог, предава blitz.

Министърът на отбраната Николай Ненчев закъса със служебния автомобил преди курорта Пампорово на път за Смолян. Министерския автомобил „Тойота Ленд Крузер“ спрял да помогне на закъсала жена и след това не могъл да потегли. Наложило се да се връща обратно и да стигне до Смолян през прохода Рожен и закъсня с около час за срещите си в родопския град, съобщава „24 часа“.

Ненчев помоли медиите да призоват хората да не пътуват, заради снеговалежа, а ако е неотложно да бъдат внимателни.

Голямо километрично задръстване се е образувало в столичните квартали „Павлово” и „Княжево” в посока изхода на София, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Движението в района се регулира от регулировчик, а полицейски патрул с номер 2168 следи за спазването на пътните правила. Движението се осъществява в две колони. Към момента няма почистваща техника, която да разчиства падналият сняг. 

Лек автомобил е паднал в дере в близост до пътя София-Драгоман. Няма данни за пострадали хора. 

Временно е ограничено движението за трежкотоварни камиони по магистрала „Тракия“ на територията на област София поради снегопочистване, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението по пътя София-Драгоман е затруднено заради задръствания. Опашки от автомобили са се образували поради аварирали тежкотоварни автомобили. 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук