18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Сняг вали в цялата Бургаска област. Няма затворени пътища и бедстващи селища.

 

Още от сутринта с падането на температурите сняг заваля в цялата бургаска област. За броени часове на места снежната покривка достигна 20 см. Първите екипи със снегопочистваща техника излязоха на улиците още по обед. От Община Бургас са категорични, че имат пълна готовност да приемат предизвикателствата на зимата. За почистване са осигурени 168 тона пясък, достатъчно сол и луга.  Техниката е в отлично състояние и е осигурено нужното количество гориво. При необходимост ще се използват и мобилните групи на „Гражданска защита“.

Кметът на Бургас Димитър Николов лично следи работата на почистващите екипи. Пак по негово разпореждане са увеличени и дежурните екипи за през нощта за да може своевременно да се отреагира на критична ситуация.

78 са машините, които в момента се борят със снега в Бургаска област. Затворени пътища няма. Поддържа се и третокласната и четвъртокласна пътна мрежа. Вечерта обаче се очакват заледявания и от КАТ Бургас предупреждават да се избягват пътувания, освен ако не е крайно наложително.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук