14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Собствениците на автомобили от марката Пежо могат да си намалят данъка

Промени в Наредбата за определяне размера на местните данъци в Община Бургас позволяват да се намали чувствително данъкът за автомобилите. Промените влизат в сила за данъците, които ще се начислят за тази година. Необходимо е само да се сдобиете с документ от официален представител за Вашия модел автомобил и да го предоставите в данъчното преди да си платите данъка.

 

ПежоТова не се налага в случай, че талоните които сте предоставили при деклариране на автомобила са били с вписана екологична норма, но практиката показва че много често тя не присъства.

Промяната е от края на 2013 г., когато Общинският съвет в Бургас прие наредбата, според която за превозните средства с мощност на двигателя до 74 киловата включително и съответстващи на екологични категории „Евро 3” и „Евро 4” данъкът се заплаща с 50%. За съответстващите на категории „Евро 5” и „Евро 6” – с 60% намаление.

 

Екологичната категория  трябва да присъства в големия талон (част І) на позиция “V.9”.

Ако сте собственик на автомобил „Пежо” (независимо от годината на производство!) и нямате такава категория в талона, можете да се обърнете към официалния представител на марката – „София Франс Ауто – Бургас” ООД. По официалната ценова листа на вносителя на марката за България издаване на удостоверение струва 30 лева. До 30 април обаче, представителя за региона обявява промоция –  всеки, закупил 5 литра оригинална течност за чистачки PEUGEOT за 12,99 лева с ДДС или комплект чистачки PEUGEOT получава безплатно сертификат за екологично съответствие.

Промоцията е локална и важи за автомобили с регистрация в КАТ Бургас, КАТ Ямбол или КАТ Сливен.

Заявката се издаване на удостоверение се подава онлайн чрез попълване на електронна форма на сайта на „София Франс Ауто – Бургас” ООД : www.burgas.peugeot.bg. Необходимо е да попълните идентификационния номер на превозното средство VIN (номер на рама), който се намира на позиция Е в големия талон част I, или под регистрационния номер в малкия талон част II.

Получаването на удостоверението става в един от търговските центрове в град Бургас или в Сливен, където е необходимо да удостоверите собствеността на автомобила, показвайки талона на автомобила и документи за самоличност.

Още разяснения можете да получите от „София Франс Ауто – Бургас” на тел. 056/860590 или 0885/497799. Запитвания може да отправят и по e-mail: [email protected].

Цялата наредба за местните данъци на община Бургас може да откриете на: http://www.burgascouncil.org/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук