18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Има образувано досъдебно производство за строежа на хотела “Несебър Роял Палас”

Има образувано досъдебно производство за скандалния хотел „Несебър Роял Палас“, който е построен в нарушение на изискванията на Националния институт за паметниците на културата, заяви днес в Несебър прокурорът от Върховната касиционна прокуратура Николай Соларов. “ Има образувано дело срещу длъжностни лица, които в съучастие са извъшили нарушения при издаване на разрешителните за този хотел. Там има подправяне на геодезическо заснемане, което е отразено в документите и е невярно, има грешки и в съгласуването с НПК“, каза прокурорът.

Хотелът стана обект на атака и упреци от страна на местните, чиито незаконни етажи в Стария град бяха бутнати, а луксозната сграда, до църквата „Св. Йоан Кръстител“,  остана непокътната.  Прокурор Соларов заяви, че не знае как ще приключи делото.

Днес зам.- министърът на културата Тодор Чобанов заяви, че новите собственици на хотела- фирма“ Мелсабрия“ са се съобразили изцяло с исканията на Националния институт за недвижимо културно наследство и са отстранили част от нарушенията. Преместени са климатиците, чиито вибрации са опасни за църквата, затворен е летния бар и предстои да бъде премахнат и последния етаж на хотела.

124 са досъдебните производства за нарушения при строителство, свързано с архитектурни паметници и паметници на културата, съобщи още днес прокурор Соларов. По- голяма част от нарушенията са по морето.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук