20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Собственици на земи в Равда ще съдят държавата в Страсбург

Частни собственици на земи, попадащи на територията на учебната база на Националната спортна академия в Равда заявиха, че ще осъдят държавата в Европейския съд в Страсбург. За втори път те ще обжалват решението на Министерския съвет и във Върховния административен съд, съобщава БНР. Адвокатът Димитър Статев, който 14 години защитава интересите на частните собственици в съдебните спорове с Националната спортна академия определи днешното решение на Министерския съвет като смешно и обидно:

снимка: архив

Веднъж се занимава Върховният административен съд и отмени това решение на МС. Сега да се пререшава отново, това означава да се чака отново отмяна. Основните мотиви на ВАС бяха, че няма законова база. В Закона за младежта и спорта е посочено приложение кои имоти са от особено важно държавно значение, а този имот го няма там.

Елена Стоянова има доказана собственост върху 600 квадратни метра земя, в границите на спортния лагер край Равда. Според нея държавата за трети път прави опит да национализира имота й:

Нашите родители са били изгонени от Мала Азия. През 1925 година са били оземлявани, през 1944 година национализират абсолютно всичко. По времето на Иван Костов земите ни бяха върнати, сега трети път се национализират от г-н Бойко Борисов. Крайно време е министър-председателят да се вразуми, да не посяга на нашите земи, защото ние ще си търсим правата както в България, така и в чужбина. Ще осъдим тази държава, която не мисли за хората си и ще търсим нашите права.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук