9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Созополските ротарианци събраха средства за нов детски кът

И тази година, станал вече традиционен за членовете, симпатизантите и съмишлениците на Ротари клуб Созопол, се проведе  Коледен благотворителен бал. За пореден път благотворителното общество в крайморския град се събра, обединено от идеята  всеки да отдели време, средства и енергия, за да се създаде добронамереност и приятелства, да бъде направено онова, което е истинско и което е от полза на всички хора.

Кметът Панайот Рейзи, който е член на Ротари клуб Созопол представя на благотворителния търг оригинална кама от Толедо

С тези думи и с признателност за свършената досега работа се обърна към участниците в благотворителния бал  председателят на Ротари клуб Созопол арх. Румен Александров. Той припомни ,че благодарение на общите усилия на всеки един ротарианец и общата благородна цел на ротарианското общество в Созопол бяха изградени два детски къта в Созопол. Единият бе построен безвъзмездно за децата на Созопол и се намира в новия град. Другият детски кът получи невероятно популярност като детски кът „корабчето” и излезе извън рамките на града, защото стана любимо място на стотиците туристи, посетили Созопол през лятото.

Ротари клуб Созопол продължава с изпълнение на дългосрочния си проект за изграждане на детски кътове за игра. През тази ротарианска година е планирано да бъде изграден модерен детски кът на т.нар. Магарешки площад в Созопол.

По време на благотворителния търг са откупени картини и предмети на стойност 25 хил. лв., което ще даде възможност да бъде изградено още едно съоръжение, което ще бъде място за игра на много деца и което ще достави много радост и усмивки.

Своеобразна изложба на големия созополски художник Янис Хрисопулос бе подарък за участниците в благотворителния бал. На търга е откупена и една от картините на майстора. Други три картини на созополската художничка Ани Недин също бяха разиграни на търг за благотворителната кауза. Много предмети бяха предоставен на търга и от самите членове на Ротари клуб Созопол, чието наддаване спомогна да бъде набрана една доста солидна сума.

Ротари клуб Созопол благодари на всички, които допринесоха за набирането на средства за поредната благотворителна инициатива, която ще се състои в Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук