11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Созополският кмет поиска от депутатите на БСП пристанището и о-в Св. Кирик

По инициатива на депутатите от БСП в Бургас беше обсъден Закона за морските пространства. Това се налага, защото според Павел Маринов, в законодателството в момента цари хаос. Според него едно от основните предложения в тази насока е да се обособи самостоятелен Закон за пристанищата, а държавните структури- „Пристанищна инфраструктура” да станат юридически лица с икономическа самостоятелност. Постъпи предложение от Живко Петров-председател на Бургаската морска асоциация да се уеднакви режима на държавните и частните пристанища, защото в момента вторите са ощетени.

Единственият кмет, който присъства на срещата с депутатите беше градоначалника на Созопол Панайот Рейзи.  Община Бургас беше представена от  зам.кметът Красимир Стойчев.  Рейзи остро постави въпроса с евентуални промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

Рейзи постави и въпроса със собствеността на пристанищата в малките морски градчета, които е редно да бъдат общински или държавата да ги даде на концесия, за да се развиват.

Депутатите от БСП обещаха срещите да са всеки месец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук