14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Созопол в трескава подготовка за летния сезон

Трескава подготовка тече в Созопол преди официалното откриване на туристическия сезон през тази година. Предстои мащабна акция по пролетно почистване на града и освежаване на цветни градини и открити площи. Това каза за zonaburgas, кметът на морския град, Панайот Рейзи.

Панайот Рейзи

По думите му, Созопол ще посрещне първите големи групи туристи още през Великденските празници. „До 10 май трябва да сме напълно подготвени. В средата на месеца ще издадем разпореждане за спиране на строителните дейности на територията на града. Ще дадем срок до 30 май. Той ще е за довършителни работи”, обясни Рейзи.

Строителството обаче няма да спира в района на Пречиствателна станция – Созопол и в Месарята, над стадиона. Рейзи  е провел разговори с концесионерите на плажове около града, като е издал препоръка за предварителна подготовка, така че първите спасители да са по плажовете още на 15 май. И тази година в Созопол ще работи „паяк”, който ще вдига неправилно паркираните автомобили.

Ще бъдат открити и два нови паркинга, които ще облекчат значително трафика в новия град, отчете Рейзи. Утре в древния град ще посрещнат и делегация от арабския свят, която ще се запознае отблизо с историята и архитектурата на Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук