13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Созопол и Приморско с местна инициативна група

Кметовете на Созопол и Приморско учредиха  Местна инициативна група /МИГ/ за развитие на селските райони. Панайот Рейзи и Димитър Германов стиснаха ръце за инициативаната на среща днес. С новосъздадената формация ще се дава възможност на представители на местната власт, неправителствения сектор и бизнеса, действащи на тази територия да си партнират в осъществяването на общи идеи за развитие на малките населени места в двете общини.

Учредяването на МИГ е подготовка на експертите от двете общини за новия бъдещ период на Програма за развитие на селските райони и равностойно включване на населените места в Общата селскостопанска политика до  2020 година. На срещата бе представен и годишен план за развитие на сдружението за настоящата година. Той включва дейности за осигуряване на средства за реализиране на проекти и програми, участие в инициативи, разработване и кандидатстване на проекти, както и планиране и развитие на външни услуги като допълнителни стопански дейности на сдружението.

Предвидени са и мерки за изграждане на експертен екип по управлението и повишаване на тяхната квалификация. В плана е заложено и периодично осведомяване на местната общност на територията на Общините Приморско и Созопол за тяхната дейност. Това ще става със създаване на интернет страница на сдружението и периодично публикуване на актуални онлайн – новини. Те ще бъдат оповестявани и чрез социалната мрежа и местните медии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук