15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Созопол кани австрийските туристи на „Аполония”

Созопол е готов да посрещне австрийки туристи не само през пролетта, но и есента, когато в града се провежда „Аполония”. Кметът на Созопол Панайот Рейзи покани посланика на  Австрия у нас Герхард Райвегер да присъства на празниците на изкуствата.

 Посещения на археологическите обекти в Созопол са организирани всекидневно за австрийските пенсионери, които почиват в Слънчев бряг. Покана да разгледа древния град получи и държавния секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андреас Шидер. Той е в България, за да се запознае на място как преминава почивката в Слънчев бряг на неговите сънародници.

 Посланикът и държавният секретар приветстваха днес австрийските пенсионери преди специален концерт за тях, който се състоя в Бургаската опера.

 През тази и следващата пролет общо 15 000 австрийски пенсионери ще почиват в Слънчев бряг. Първата група, която пристигна на 24 април е останала изключително доволна от почивката си в България. Освен от хотелите и интересните екскурзии австрийците са останали изключително доволни от храната, съобщи на брифинг Андреас Шидер.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук