13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Созопол, Несебър и Поморие възстановиха мира в региона

След 22 века, когато Месембрия и Аполония воюват за солта на Анхиало, архонтите на трите градове-държави сключиха примирие. Шеговитата церемония се превърна в традиция за морските общини пред прага на летния сезон.

Архонтите на Несебър Николай Димитров и на Поморие Иван Алексиев пристигнаха по море с елегантна яхта и бяха посрещнати на созополския бряг от  бог Аполон, в ролята Юри Ангелов, и свитата му.

Шествието премина по Пътя на Примирието и до Амфитеатъра бе посрещнато от созополски кокони, които почерпиха свитата с характерните за Созопол -дамги и традиционното сладко от зелени смокини.

Свитъците с клаузите на примирието бяха подписани до храм „Св. Св. Кирил и Методий” и средновековната аламана.

Архонтите си размениха скъпи дарове, придружени със шеговити пожелания. Архонтът на Аполония Панайот Рейзи дари своите гости и приятели с отлежала ракия от смокини и оригинално вино от смокини, плодът, който древните народи и на трите полиса са уважавали и почитали.

Архонтът на Поморие зарадва колегите си с богати дарове, сред които черното злато- лечебната кал на Поморие и бялото злато- солта.

Още по-щедри бяха даровете на архонта на Месембрия- връзка чируз бе част от даровете и икона, която да бди над добрите намерения на колегите му.

Горещо сиртаки , изпълнено от музите на бог Аполон сложи край на церемонията.

 

МИРЕН ДОГОВОР

  1. Двете страни да не предприемат военни действия, пряко или чрез поставени лица.
  2. Всички възникнали и възникващи проблеми между двата града и техните жители да се решават на масата /може и кръгла, но за предпочитане шведска/.
  3. Бойните действия по отношение на европейските златици да се ограничат до писане на проекти и реализирането им в срок
  4. При изпадане на Поморие и Бургас в дълбок икономически колапс, демографски упадък, водещ до заличаването им, двете страни се споразумяват предварително чрез преговори за владеене на господство над териториите им.
  5. При корабокрушение, ако някой сафридоловец, паламудоловец, калканоловец или цацоловец от двата града претърпи корабокрушение и бъде изхвърлен от морето на брега на съседния град, то да почерпи спасителите си, колкото душата и кесията му позволяват и да му се осигуряват възможност да се завърне в родното място.
  6. Справедливо разпределяне на руските туристи и всякакви други туристически трофеи.
  7. Двете страни да спазват пълна забрана за тралния рапанолов и калканолов.

8.Историческите факти и военната история на двата града да се презентира в Холувид за заснемане на филм и участие в Оскарите за  2015- та.

  1. С общи усилия и външно финансиране да бъде изграден на мост между Созопол и Несебър. Ползите от него ще са за туристопотока, създаването на семейни двойки и размяна на стока.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук