13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Созопол отбелязва 136 години свободна България

136 години от освобождението на България от турско робство ще отбележи и Созопол през днешния днен. Тържествата започват от 10.00 часа в храм „Св.Георги Победоносец“ където Отец Иван ще отслужи панахида в памет на загиналите за Отечеството.

©Снимка: zonaburgas.bg

От 11.00 ч. пред Арката на героите в Морската градина ще се състои тържествено полагане на венци и цвета от жители и гости на Созопол. Кметът на Созопол Панайот Рейзи поздравява своите съграждани за празника. „Подвигът на този ден е неизмерим, неподвластен на времето, защото всеки българин го носи в душата си, защото споменът за него разпалва, пречиства с онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди българи. Пътят до свободата преминава през окървавените въстания и завери, през много рани и сълзите на хиляди майки.Този ден е символ на общата ни вола за свобода и обединение пред предизвикателствата на времето и трудностите, пред които всеки народ неизбежно се изправя.

Трети март е ден, в който народът ни стои на колене пред подвига на руските войници, румънските и финските войни, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вграждали живота си в олтара на Свободата. Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!Уважаеми съграждани, Поздравявам ви с националния празник на Република България! Да го посрещнем достойно и да предадем на потомците си свещения завет – да пазят като най-висша ценност Свободата!”, се казва в поздравителния адрес.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук