13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Созопол отделя над 2 милиона за сезона

Подготовката за летния сезон за Созопол ще струва на общината 2-3 милиона лева. До края на май трябва да приключи асфалтирането на улиците, осветлението и озеленяването на курортното градче. Пропускателен режим за Стария град няма да има. От общината увериха, че ще има и достатъчно паркинги за колите.

На фона на общите записвания и прогнози  в Созопол очакват по- добър сезон. Ще разчитат на туристи от бивша Югославия, които проявявали засилен интерес към града. Очаква се това лято на Юг да слязат и румънски туристи, които до сега предпочитаха предимно Северното Черноморие. Проблем за Созопол остава обаче липсата на пречиствателна станция. През летния сезон населението нараства многократно, почивната база също се е увеличила значително през последните години. „В момента сме в разговори с Министреството на екологията. Там се разминаваме във вижданията ни, защото от МОСВ казват, че трябва да направим 2 нови пречиствателни станции за Созопол и Черноморец. Аз мисля, че това е грешно. Всички проекти, които сме направили за две години и половина водят към построяването на една пречиствателна станция. Отпадните води ще бъдат вкарвани в нея с колектори.“, каза кметът Панайот Рейзи..

За построяването на пречиствателната станция са нужни близо 100 млн. лева. До момента са инвестирали 15 млн. Самата станция е около 45 млн. лева, а останалите средства ще  трябват за колекторните тръби, обясни кметът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук