6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Созопол празнува Независимостта

Тържествено и в присъствието на почетна рота от Военно морска база Атия започна празникът в Созопол, посветен на 105 години от обявяването на Независимостта на България.

Пред погледите на стотици граждани и гости на града бяха издигнати знамената на Европейския съюз, на България и на Созопол. Под звуците на националния химн и празнични маршове се развяха флаговете и поставиха началото на  общоградското тържество.Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Созопол Панайот Рейзи, общински съветници и ексобластния управител Константин Гребенаров.

Пред шпалир от военни моряци започна тържественото полагане на венци и цветя пред Паметната арка в Морската градина.Слово за героизма и себеотрицанието на загиналите за свободата и независимостта на България напомни за онези отминали времена и за историческите личности белязали бъдещото на младата държава. С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на загиналите герои. Венци и цветя бяха поднесени от кмета на Созопол Панайот Рейзи, от името на общинския съвет и на Военноморска база Бургас. Своето преклонение пред подвига на героите изразиха представители на политически и граждански организации и много жители на Созопол.

Празникът завърши с пъстър концерт под наслов ”България, завинаги бъди „ на Амфитеатъра. Народни песни и танцови изпълнение на Фолклорна формация „Лазур” привлякоха жители и гости на древния град, които аплодираха виртуозните изпълнители и танцьори.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук