11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Созопол се включи в кампанията „Дари капачка – спаси живот“

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ привлича все повече поддръжници. Целта й е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Отделението разполага с достатъчно кувьози, за да помага на недоносените бебета, но постоянната им експлоатация налага честа подмяна.

Още със стартирането на кампанията, благородната кауза бе подкрепена от жителите на Созопол. В продължение на два месеца в различни институции бяха обособени места, където се събираха пластмасовите капачки. Най- активни бяха служителите на община Созопол, които успяха допълнително да популяризират кампанията. Днес събраните капачки от общинска администрация, детските градини и от десетки жители на града бяха транспортирани до УМБАЛ Бургас и предадени на д-р Томова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОсвен в кампанията „Дари капачка – спаси живот“, жителите на Созопол се включиха и в инициатива за благотворителния календар на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас като закупиха календара.Целта на календара е да популяризира успехите на отделението и да вдъхне вяра на бъдещите родители.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук