13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Созопол с награда от Бизнес Оскарите за опазване на околната среда

Община Созопол ще бъде отличена със специална награда на тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса –  VIP Business Awards 2016, на 24 март в хотел Хилтън. Наградата се дава за подкрепа на  бизнеса и опазване на околната среда в региона. Добрата новина за бизнеса и за туристическата индустрия е, че Созопол ще посрещне лятото на 2016 г. с чисто море. Усилията на общината и на нейния кмет Панайот Рейзи за развитието на качествен и модерен туризъм и за подобряване на жизнения стандарт се увенчаха с успех.
В края на миналото лято бе реализиран успешно  мащабен европейски проект, който осигури нова Пречиствателна станция за отпадни води, която пречиства водите не само на Созопол, но и на Черноморец и прилежащите курортни комплекси.
Вече 7 години на територията на общината функционира Регионално депо за неопасни битови отпадъци. Депото е изградено със средства от програма ИСПА.  Регионалното депо обслужва общините Созопол, Приморско и Царево. Съоръжението е в експлоатация от юли 2009 г.
Към настоящия момент на територията на депото е изградена сепарираща линия – част от проект изграждане на „Енергиен обект за производство на електрическа енергия от ВЕИ чрез автоматизирна сепарационна инсталация за неопасни отпадъци”.
Община Созопол затваря кръга, който осигурява екологична сигурност с още един обект, който предстои да бъде изграден.  Българо-швейцарска програма за сътрудничество избра Созопол като пилотна община за изграждане на Общински център за разделно събиране на опасни битови отпадъци. Последователната политика на община Созопол в сферата на екологията осигури чиста околна среда и съвременни екологични мощности, които гарантират по-добра жизнена среда не само за жителите на морската община, но и за целия регион на Южното Черноморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук