6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Созопол с пречиствателна станция до 2015 г.

Започна изграждането на първия етап от водния цикъл на Созопол, който ще приключи с изграждането на пречиствателна станция. Средствата от  75 милиона лева са осигурени по ОП „Регионално развитие”.

Първа копка за започване на строителните дейности направиха днес кметът на общината Панайот Реизи и зам. –министърът на околната среда Малина Крумова. На церемонията присъстваха още зам. министърът в оставка Ивелина Василева и областният управител Константин Гребенаров.

С изграждането на пречиствателната станция ще реши един тежък екологичен проблем със замърсяването на Созополския залив.

Още това лято ще бъде готово дълбоководното заустване на отпадните води, което ще реши частично проблема със замърсяването на морето докато заработи пречиствателната станция.

Проектът предвижда още да бъдат изградени две канално-помпени станции, тръбопроводи и колектори. Ще бъде подменена и старата водопроводна мрежа в града, като от новата ще се възползват 6 000 домакинства. Над 22 хил. жители и гости на града ще бъдат обслужвани от модернизирана канализационна мрежа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук