11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Созопол търси богати туристи от Финландия, Израел и азиатския пазар

През 2009 година община Созопол ще участва в шест международни туристически борси , като ще затвърждава завоювани позиции и ще търси нови туристи. Общата политика на общината е  Созопол да стане привлекателна дестинация за богати туристи. Това определя и  туристическите борси, където туристическия продукт на Созопол ще бъде представен. Най- атрактивното туристическо изложение е „МАТКА-Хелзинки“- Финландия. Най- значимото туристическо събитие в Северна Европа и Прибалтика ще се проведе от 15 до 18 януари за 23 път. Престижното изложение събира 1130 изложители от 74 страни и около 8 500 посетители. Идеята е да бъдат привлечени туристи от тази част на света, които притежават висока платежоспособност и са сред най- непретенциозните чужди туристи- мотивира  необходимостта от участие на община Созопол във финландската туристическа борса зам. кмета Симеон Симеонов, който отговаря и за ресора „Международен туризъм“.
sozopol.jpgМежду 10 и 12 февруари 2009 г. в Тел Авив, Израел ще се проведе IMTM-най- голямото изложение в Средиземноморския регион, което включва 870 изложители от 40 страни и 1 900 посетители. Созопол ще бъде представен като привлекателна туристическа дестинация, която може да предложи на изключително платежоспособните израелски туристи луксозни комплекси, културно- историческо наследство, казина и др. развлечения. Вниманието към израелските туристи е обусловено от ситуацията на туристическите пазари през последните години. След забраната на хазарта в Израел, Турция, Кипър, Сирия и Ливан, израелските туристи осъществяват къси круизи до България- Слънчев бряг и Злаатни пясъци с цел посещение на казина, игрални зали и др- сочи анализът на ресор „Международен туризъм“. На територията на Созопол има четири- пет казина и игрални зали, а проучването на интереса на инвеститорите е , че в близко време ще в града и луксозните комплекси ще бъдат открити още.
Безспорно едно от най- големите международни туристически събития е туристическата борса в Москва, Русия.От 18 до 21 март в москва ще се състои MITT-четвърто по големина туристическо изложение в света с 3000 изложители от 118 страни и 92 000 посетители. Руските туристи са изключително  атрактивни за Созопол, защото освен в чисто туристически аспект, те се явяват и потенциални инвеститори в общината и Южното черноморие.
През март догодина ще се състои туристическото изложение TTR-Букурещ, Румъния на което община Созопол взе участие през тази година. Повторното участие в туристическото изложение в съседна Румъния ще затвърди позиците на община Созопол като модерна и бързо развиваща се туристическа дестинация.Посещението на румънски туристи по българското Черноморие бележи ръст през настоящата година, а интересите им към родния туристически продукт се насочват все по на юг.
Това, което прави програмата  на община Созопол за посещение на международните туристически борси през следващата година по- богата, активна и динамична по отношение на привличане на нови туристически потоци е предвиденото представяне на Созопол в туристическата борса на Казахстан KITF-Алмати. Това е най- голямото туристическо изложение в Средна Азия. Казахстанските туристи се очертават като едни от най- платежоспособните в света.“ Държавата е най- богата в Средна Азия, житница на бившия СССР, с огромни петролни залежи, отдадени на концесия на американски фирми и е 9-та по големина в света.Несъмнен успех за туризма в Созопол ще бъде и пробив на азиатския туристически пазар“- коментира зам. кмета Симеон Симеонов.
Община Созопол по традиция ще участва и в международната туристическа борса в София, което е част от политиката на общината по отношение на представяне на туристическия продукт пред все по- широка браншова публика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук