18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Созопол укрепва свлачище с европари за 1 млн. лeва

Община Созопол спечели проект за укрепване на свлачището по пътя от село Маринка до село Вършилово. Парите са близо 1 милион лева / 849 981,20 лв./  по оперативна програма „Регионално развитие“2007-2013 и съфинансиране от Републиканския бюджет около 150 000 лв. Кметът на Созопол Панайот Рейзи е категоричен, че с изграждането на пътната инфраструктура ще се даде възможност за развитието на селищата в периферията на Созопол, които освен близостта до морето са обградени и от гора и са чудесно място за развитие на селски туризъм. За тази цел обаче трябва да се решат инфраструктурните проблеми на селищата.

Освен укрепването на свлачището и възстановяване на пътната настилка с този проект ще бъдат спасени и 289 имота, които в момента са неизползваеми.В селата Зидарово и Вършилово живеят общо около 1500 души, но има тенденция за увеличаване на жителите и подчертан инвестиционен интерес, каза още кметът на Созопол.

От началото на годината Созопол работи по 3 спечелени европроекта за развитието на селските райони и по още два, финансирани от Републиканския бюджет по програма ПУДООС. За последните две година се работи по общо 10 проекта, а привлечените средства са около 20 млн.лв, каза Панайот Рейзи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук