18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Созопол ще използва държавен имот като младежки клуб

Правителството предостави на община Созопол безвъзмездно правото на собственост върху имот в с. Атия. Местната власт възнамерява да преустрои едноетажната сграда с площ 236 кв. м в младежки клуб и зала за спорт и фитнес, като в него ще бъдат осъществявани културни и спортни дейности. Имотът се предоставя без право за извършване на разпоредителни действия.

Община Пирдоп получи правото на собственост върху имот – частна държавна собственост. Решението ще позволи на общината да заложи собствени средства за поддържането и стопанисването му. Поземленият имот, който се намира в гр. Пирдоп и е с площ от 538 кв. м, включва двуетажна масивна административна сграда със застроена площ от 149 кв. м. Досега е бил с предоставени права за управление на областния управител на Софийска област.

Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция „Национална сигурност“ получиха за управление част от имот – публична държавна собственост, който е необходим за изпълнение на функциите им. Това са шест помещения в сградата на ул. „Гео Милев“ №71 в София.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук