12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

„Солени ветрове“ за пети път

Летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове-2013“ ще се проведат за пета поредна година в Бургас. Организатори са Община Бургас и Клуб за авторска песен „Кръгът на Барда“. Основните цели на фестивала са популяризирането на стойностната авторска песен и създаването на нови песни с изявена гражданска позиция.

Най-големият национален фестивал на бардовете (поети с китара) ще ги събере на сцена „Охлюва“ на 2 и 3 август. Участници, различни по стил и творчески търсения, (общо 39, от които 5 дуета и едно трио) ще изпеят своите авторски песни с акустичен съпровод на китари. Специално за „Солени ветрове“, пристига един от най-добрите бардове на Република Македония – Коста Карев.

В рамките на фестивала ще се проведе конкурс за нова авторска песен „СРЕЩУ ВЯТЪРА”, изразяваща активна гражданска позиция и поетичен конкурс на същата тема. За поетичния конкурс изпратиха свои произведения 88 автори от България, Франция, Испания, Македония, Германия и САЩ. Жури в състав – Балчо Балчев, Атанас П.Стоянов и Иван Кожухаров, номинира четирима поета, които ще представят стиховете си по време на празниците.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук