15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Солниците вече с душове, велостоянки и дървени скари до морето

Душове разхлаждат вече посетителите, излизащи от топлите басейни с луга на Бургаските солници, съобщават от общината. Улеснен е и достъпът до морето. Многобройните фенове на калта и лугата, бързо и удобно стигат до плажната ивица по пътеката от дървени скари и стъпала.

Стоянки за велосипеди, монтирани вчера от Община Бургас, осигуряват безопасния престой на двуколесните превозни средства, превърнали се в един от двата най-често използвани и удобни начини за придвижване до басейните. Вторият, който е с автомобил, също бе улеснен, след като преди повече от месец Община Бургас ремонтира пътя между надлез Каблешково и бариерата при солниците.

„Радвам се, че ръководството на „Черноморски солници“ АД, чиято собственост са басейните с луга, прие аргументите ми за подобрения и новите условия са вече факт. Така откликваме на нуждите на нарастващия брой граждани и туристи, посещаващи известните кални бани и вдигаме нивото им“, сподели кметът Димитър Николов.

Достъпът до популярните в Бургас и страната бани за калолечение ще бъде допълнително подобрен след предстоящия ремонт на вътрешно ведомствения път, минаващ непосредствено до басейните със сол и луга, увериха от общината.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук