16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

СОУ „Иван Вазов” в Поморие откри благотворителния коледен базар

Учениците от първи до десети клас днес откриха благотворителния коледен базар „Детска звезда” и в двете сгради на поморийското училище. Със своите ръчно изработени коледни сувенири и лакомства, те ще помогнат на деца в неравностойно положение от община Поморие. В каузата се включиха и ученици от ОУ „Христо Ботев” – Ахелой и ПГТ „Алеко Константинов” – Поморие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAДецата от 3 „в” клас зарадваха своите учители, родители и гости на базара с коледни песни и рецитали, а водещи на програмата бяха Стилян Иванов и Христина Димитрова от 3 „г” клас.

Събраните средства от базара и тази година ще бъдат дарени на Фондация „Свети Мина”. Председателят на Фондацията Грета Найденова поздрави децата и им благодари, че за пореден път помагат на своите връстници. Миналата година благотворителният базар е събрал 3000 лв., които са помогнали за лечение на три деца.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо инициатива на кмета Иван Алексиев, Община Поморие подкрепи каузата като купи 250 коледни картички.

Базарът и в двете сгради ще бъде отворен до 19 декември /включително/, от 10:30 до 13:00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук