17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

София е най-добрият град за живеене в България

София получава за трети път наградата за „Най-добър град за живеене“ в България, връчвана от в. „24 часа“ и Дарик радио. Наградата ще бъде връчена от президента Росен Плевнелиев на специалната церемония в НДК. София убедително победи останалите участници в оценката на градовете по 33 критерия. Столицата събра с над 20 точки повече от следващия в класацията град.

Въпреки обективните критерии, по които в. „24 часа“ и Дарик радио връчват наградата, градът, в който българите се чувстват най-добре и субективно определят за „Най-добър за живеене“ не е София. За читателите на в. „24 часа“ най-добрият град е Пловдив. Той събра над 30% от гласовете в интернет анкетата.

Като основни предимства на Пловдив, читателите на вестника посочват ускорената модернизация на градските части, развитието на културата, което доведе до обявяването на Пловдив за културна столица на Европа, както и безпрецедентното развитие на бизнеса в града и възможността за намиране на добре платена работа за специалисти. Заради последните критерии Пловдив получи и наградата за „Най-добър град за бизнес в България“. За слушателите на Дарик радио най-добрият град пък е Русе. Бургас станал градът с най-добра спортна инфраструктура, а Приморско се сдоби с титлата за най-купонджийски град.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук