9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Спасиха от съкращение преди Коледа журналистите от общинското радио

Общинското кабелно радио в Бургас е спечелило делото във Върховния административен съд за лиценз за ефирна чистота, стана ясно на днешното заседание на общинския съвет  по време на дебата за закриване на кметската медия. От БСП и НФСБ защитиха кабелното радио и 6-те служители, които работят там и трябва да бъдат съкратени от медията, като настояват те да бъдат преназначени автоматично в новото ефирно радио.

Зам. кметът по култура Йорданка Ананиева обясни, че общината е спечелила лиценз за ефирно радио и смята да го развива като няма проблем журналистите от кабелното радио да бъдат преназначени в новата ефирна медия.  В новата структура, одобрена от СЕМ обаче има други длъжностни характеристики, така че първо работещите в кабелното радио трябва да бъдат  съкратени и после да им бъде предложена работа в новата медия.

В дебата в защита на екипа се стигна до там, че журналистите бяха сравнени с Клаудия Шифър, която трява да бъде сменена с Искра Фидосова. Присъстващи в залата журналисти от частни медии се почувстаха леко засегнати от сравнението и си зададоха въпроса на какво основание, работещите в общинската медия трябва да са с предимство при назначаването на работа в новото ефирно радио.

Дебатът беше отложен за януари, като до тогава общината трябва да представи структурата за работата на новата медия и да се предложи работа на екипа на кабелното общинско радио. Така преди Коледа екипът беше спасен от съкращение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук