11 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Спецакция в бургаския клон на Фонд „Земеделие“ /обновена/

Униформени са иззели множество документи от офиса на Държавен фонд „Земеделие” в Бургас. По-рано днес претърсване е било извършено и в дома на шефката на местното звено, Радостина Батанова.

Говорителят на Окръжна прокуратура – Бургас, Красимира Кателиева потвърди, че е имало обиск, при който са иззети документи. Проверката била извършена по досъдебно призводство от 2013 година за длъжностно престъпление. Не стана ясно дали обект на разследването е самата Батанова.

Производството е по чл. 283 от Наказателния кодекс, който гласи: „длъжностно лице, което използува своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага“. За подобно престъпление виновният се наказва с лишаване от свобода до три години.

По непотвърдена информация се води разследване за злоупотреба с еврофондове. Търсят се документи. От Бургаската прокуратура заявиха, че все още няма образувано дело срещу Батанова, но се извършват оперативни дейности по събиране на информация.

Депутатът от БСП Пенко Атанасов, който е и член на комисията по земеделието и горите към МС, не беше започнат със случая. За спецакцията разбра от медиите преди минути. Той отказа да коментира дейстивята, предприети срещу Батанова. Според местния лидер на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев, не е изключено атаката срещу местната шефка да е политическа. Той не отрече, че Радостина Батанова е била назначена при управлението на ГЕРБ.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук