13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Спецакция в Камено, задържани са петима криминално проявени

Специализирана полицейска операция, с цел установяване на незаконно пребиваващи лица без гражданска регистрация и извършители на взломни кражби от частни домове, е проведена на територията на Община Камено. Участвали са служители от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Камено. Проверени са над 50 частни домове и близо 100 души.

полиция, акцияНе са констатирани нарушения на Закона за гражданската регистрация.

В резултат на полицейските действия за срок от едно денонощие са задържани криминално проявените и осъждани : Б.Б., 28 годишен, С.С., 61 годишен, М.В., 23 годишен, З.Ч., 43 годишен и В.В., 17 годишен, всички от Камено. Разкрита и документирана е взломна кражба от частен дом в Камено, при която е отнет бензинов моторен трион за рязане на дърва. Констатирано е, че извършител на кражбата е криминално проявения Р.С., 43 годишен от Камено, който върнал откраднатия верижен трион. Открити са и други вещи – обект на кражби от други досъдебни производства.

Разкрита е кражбата на сумата от 1 170 лв., осъществена на 24.07.т.г. от частен дом в Камено, обитаван от 84 годишен мъж, осъществена чрез отключване на входната врата с ключ – това са : 34 годишната С.В. и 10 годишната й дъщеря, и двете от Камено. Откраднатите пари са намерени и върнати на собственика срещу разписка.

При операцията е установена извършителката на кражбата на чифт златни обеци, осъществена на 26.07.т.г. от хотелска стая в Свети влас – това е : 22 годишната М.Р. от Камено, от която са иззети откраднатите накити.

При извършените проверки :

– в дома на 54 годишния Т.П. от с. Братово са намерени и иззети 20 кутии с цигари, без акцизен бандерол / общо 400 къса/, които са предадени с протокол за доброволно предаване.

– в магазин за хранителни стоки, стопанисван от 28 годишната И.П. от Камено са намерени и иззети 6 кутии / общо 117 къса/, без акцизен бандерол.

Образувани са три бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол срещу :

– 28 годишния Д.И. от Стралджа, който управлявал л.а. «Сеат Алхамбра», с ямболска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1. 41 промила

– 51 годишния И.С. от с. Полски извор, общ. Камено, който управлявал л.а. «Рено 19», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1.82 промила

– 43 годишния Т.Д. от Камено, който управлявал л.а. «Опел Корса», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1.62 промила

Образувано е и наказателно производство срещу : 35 годишния А.М. от Камено / неправоспособен водач/ за това, че управлявал лек автомобил «Дайхатцу», с бургаска регистрация, в едногодишния срок от наказването му административен ред за същото нарушение / наказателното постановление на Районно управление – Камено е влязло в сила от 22.08.2014 г./

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук