15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Специализирана болница за рехабилитация откриха в Несебър

Специализирана болница за рехабилитация, оборудвана с медицинска техника от най-ново поколение,  беше официално открита в Несебър. Лентата на новото здравно заведение прерязаха кметът на Несебър Николай Димитров и проф. д-р Цветан Димитров – световно известен български учен, член на Нюйоркската академия на науките. При официалното откриване проф. Димитров  изказа благодарности към кмета и администрацията за вложения труд и съдействие, без които осъществяването на този проект нямаше да бъде възможно. Сградата е ремонтирана изцяло със средства от община Несебър.

Специализирана болница ще обслужва пациенти от цялата страна, с направление от здравната каса и на свободен прием. Пациентите ще могат да ползват две клинични пътеки с по три процедури, но Община Несебър ще покрива още две процедури, за които държавата не доплаща.

Болницата има уникална за страната апаратура, а до дни ще бъде доставен и първият в България тангентор, който работи без вода.

Проф. д-р Цветан Димитров обясни, че тук ще се предлага комплексно лечение на целия организъм, а не само на физиологичния проблем на човека.

Проф. Димитров в момента работи по програма за костна стабилизация. Методът може да отложи операцията при хора, които имат нужда от смяна на тазобедрена става.

Капацитетът на болницата е 160 човека и вече няма свободни места. Очаква се още по-голямо натоварване през летния сезон, тъй като тук ще се обслужват и туристи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук