23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Специалисти говорят с „трудните деца“

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Бургас (МКБППМН) въвежда приемни дни за ученици, родители и учители. Разговорите със специалисти ще се провеждат в Консултативния център на комисията, който се намира на улица „Оборище“ № 109 (партер).

„Приемните дни ще бъдат всеки вторник от 10.30 до 12.30 часа и всеки четвъртък от 15.30 до 17.30 часа.”, поясни в заседателната зала на Община Бургас Десислава Василева, секретар на МКБППМН по време на годишното отчетно съвещание на местната комисия. Превантивната работа на комисията цели намаляване на противообществените прояви при децата и младежите. В тази насока МКБППМН е провела редица кампании през годината – „Шофирай безопасно – ИСКАМ ДА ПОРАСНА“, „Кой е срещу мен в мрежата“, проекта „Младежки действия за граждански права, заедно срещу нетолерантността“ с кампанията „Погледни в сърцето ми“.

В голяма част от тях, като обучителния семинар за обществени възпитатели „Маските на агресията“, насочен към работа с деца с противообществени прояви, се използват методите на преченция чрез арт терапия, спорт, музикотерапия и др. На срещата беше представен планът за работа през 2016 г. и част от събитията, които вече са изпълнени или се реализират, като отбелязване на Световния ден за борба с тормоза в училище чрез флашмоб, изложба, дискусии в училищата и продължение на кампанията „Кой е срещу мен в мрежата?“, която преди дни влезе в още три бургаски училища – ОУ „Найден Геров“, СОУ „Петко Росен“ и СОУ „Константин Петканов“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук