14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Спим в манастирски килии на Острова за 50 лв. и пием кафе за 3.50

До о-в „Св. Анастасия” край Бургас ще пътуваме с корабче за 9 лв. В цената е включена и беседа на борда и напитка. За ученици и пенсионери цената е 6 лв., а за организирани туристи- 7 лв. Тези цени са определени от община Бургас и трябва да бъдат гласувани от местния парламент. В докладната, изготвена от зам. кметът по култура Йорданка Ананиева е посочено, че цената на билета е съобразена с уникалната по своята същност туристическа услуга и посещение на интерактивен островен музей, като е съпоставима по стойност на тази за посещение на кино.

В ресторанта „100 години назад“  е определен пакет за закуска от 12 лв. и обяд и вечеря  за 20 лв. Цената на кафето и чая е 3.50 лв. Беседата в музея ще струва 5 лв.

Ако останете да нощуване  в Малката манастирска сграда ще платите за единична стая- 70 лв., а за двойна  120 лв. В монашеските килии, единичната стая е  50лв.,  а двойната – 80лв.

Ако искате да наемете някоя от залите за дадено мероприятие, цената е 50 лв. на час или 250 лв. за цял ден.

Разработени са и комбинирани пакети за организирани туристи. Най-евтиният вариант е 26 лв., а най-скъпият пакет „Екстра” за 38 лв. включва пътуване с корабчето, обяд, посещение на музей, екскурзоводска беседа и организирана обиколка на острова.

До превръщането на острова в туристическа атракция се стигна след като община Бургас спечели проект  „Културно-историческото наследство на о-в „Света Анастасия“ и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация”.

Проектът беше на стойност 5 559 576,36 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук