13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Спипаха 34 нелегални имигранти след екшън край Созопол

34 нелегални имигранти са задържани на територията на РДГП-Елхово снощи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И уточниха, че граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново опитал да спре за проверка два автомобила в землището на село Габър, община Созопол. Те обаче натиснали газта и се отправили в посока село Зидарово.

 

Единият от автомобилите, „Опел“, излязъл от платното и блокирал в разорана нива. Шофьорът и спътникът му избягали от местопроизшествието и направили опит да се укрият в близката гора.

 

В колата са открити 8 чужди граждани без документи за самоличност, по техни данни афганистанци. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия 30-годишният шофьор и 25-годишният му помагач, и двамата от София, са открити и задържани в ГПУ-Малко Търново.

 

Граничните полицаи уведомили колегите си от ОДМВР-Бургас, които в 23.30 часа задържали на входа на областния град втория автомобил, BMV, с други 5 чужденци без документи, представящи се за афганистанци. Задържан е и шофьорът, 26-годишен мъж от Монтана, съобщават още от МВР.

 

Вчера гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в землището на с. Воден двама мъже от близките села. Те водели 9 чужденци без документи, представящи се за иракски граждани. С постановление на районната прокуратура водачите на групата са задържани за 72 часа в следствения арест в Елхово.

 

Служители на ГПУ-Средец установили вчера в землището на с. Горно Ябълково трима мъже от Бургаска област, водещи 12 нелегални имигранти без документи. Чужденците заявили, че са иракски граждани. Заедно с водачите те са задържани в ГПУ-Средец. Тази сутрин е задържан още един мъж от региона, съпричастен към случая. Образувано е бързо производство в ГПУ-Средец.

 

Задържаните нелегални имигранти и в трите случая ще бъдат предадени на Разпределителния център в Елхово.

Копирано от standartnews.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук