12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Спират всички камиони в Лозенец

 От днес пред ваканционно селище Лозецен няма да преминава тежка строителна техника. След намесата на кмета на Царево Петко Арнаудов  шефът на РПУ-Царево обяви три обходни маршрута, които водачите на тежката строителна техника в землището на Лозенец се задължават да ползват. Товарната техника в строителните обекти на юг от с. Лозенец няма да преминава вече през селото, а ще се придвижва в обратна посока към Царево и ще влиза и излиза от временния път край градските гробища. Вторият обиколен маршрут е в северната част на Лозенец, където тежките извънгабаритни коли ще могат да ползват временния излаз на главния път, който минава под моста на „Корал“, до неговото затваряне. Друг вариант за излизане на камионите в тази част на селото е старият път до р. Караач. Камионите спират да влизат в селото, компромиси няма да се правят и за тези, които домуват в него, стана ясно на срещата. Ще започнат проверки по всички строителни обекти и съставяне на актове на нарушителите, категоричен бе кметът Арнаудов. Той обеща и трайно решаване на проблема, като внесе ново предложение в ОбС за изграждане на пътен възел в южната част на селото още през есента. На намеренията на общината могат да попречат единствено собствениците, чиито имоти  ще трябва да бъдат отчуждени, което е трудна и тежка процедура. По пътя към „Корал“ предстои да бъде изградена и втора детелина, проектът вече е готов.

На срещата бе дебатиран и проблемът с паркирането и тежкия трафик на коли през лятото. Стана ясно, че едно от местата, които ще се оформят за паркинг в Лозенец, е теренът около училището. За да се разтовари уличното движение, местните жители поискаха нова транспортна схема на селото и предложиха като решение някои от улиците да станат еднопосочни.

„Опитваме се да реагираме гъвкаво на проблемите във всяко населено място, но понякога те са много противоречиви“, сподели на срещата кметът на Царево и поясни, че докато в Лозенец се оплаквали от бурното строителство и произтичащите от това проблеми, в Ахтопол се жалвали, че градът е далеч в развитието си от Лозенец. Кметът заяви, че няма да допусне недостигът на средства да се отрази на хората в общината и на бизнеса им и припомни, че годишно в Лозенец се инвестират по 1 млн. лв.lozenes-1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук