14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Спират Ривотрила. ИАЛ: Има алтернатива

Разпространителят на лекарствения продукт Ривотрил /Rivotrilе/ спира продажбите му в България. Уведомление за това вече е изпратено до Изпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/, здравното министерство и Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.

лекарства

Още през август миналата година в Изпълнителната агенция по лекарствата е постъпила документация за разрешаване на друг, еквивалентен продукт. Оттам съобщават, че процедурата е в ход и след отстраняване на направените забележки от страна на заявителя тя ще приключи в законоустановените срокове. Това всъщност означава, че до края на месец февруари 2015 година решение по казуса трябва да има.

При така възникналата ситуация с липса на достъп до Rivotril tablet 0,5 mg и Rivotril tablet, възможните алтернативни лекарства могат да бъдат открити в официалната Интернет-страница на Изпълнителната агенция по лекарствата. На хората, текущо използващи Ривотрил, се препоръчва да се консултират с лекар и постепенно да намаляват дозите на прием. Дори да планират подмяната на медикамента с друг – не бива да го правят рязко. Информациите за изтегляне на лекарствения продукт от мрежата се появиха още в началото на 2013 година. 

Негови алтернативи, в третирането на хронична депресия и тревожност например, остават Ксанакс и Атаракс, а при нарушения на нормалния сън – Неолексан.

Клоназепам, активното вещество на Ривотрил, принадлежи към групата на бензодиазепините и притежава изразени качества за овладяване на гърчове. Действието на Ривотрил се проявява след 30 до 60 минути.Ривотрил се прилага за лечение на определени форми на епилепсия (припадъци).


7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук