8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Спортна площадка подари ДФК „Звездичка“ на детска градина в Бургас

Нов социален жест от ДФК „Звездичка“ за детския спорт в Бургас. С цената на много усилия и увещаване на спонсори, известната футболна школа съумя да направи запомнящ подарък на една от най- авторитетните детски градини в Бургаска област- „Златното ключе“. Поводът е 30- ет годишния юбилей, който празнува учебното заведение през 2014 година.ДФК Звездичка В двора на градината бе изградена спортна площадка за нуждите на спортуващите деца, а „Златното ключе“ е известно още като малката футболна академия. Заслугата децата да се запалят от ранна детска възраст по футбола е именно на „Звездичка“, а на организираните през годината турнири, те винаги се класират на челни места. Спортната площадка ще се ползва и за открити музикално- културни мероприятие. Освен добри спортисти, въпросното ЦДГ 20 подготя и дарования за музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“.

ДФК Звездичка„Благодарна съм на екипа на Звездичка за помощта, която оказаха за построяването на игрището. То беше започнато и финансирано от родител на наше дете, а цялостната реализация е благодарение на футболния тим с който ние работим перфектно. Това остава за поколенията“ каза директорката на „Златното ключе“ Мариана Бойчева. Иначе това деветата спортна площадка в Бургас, която се построява с движеща сила ДФК „Звездичка“ в общинските детски заведения.

ДФК Звездичка„Пожелавам усилията им да имат собствена клубна база, да се увенчаят също с успех. От това ще спечели не само нашия град, ами и цяла България защото такива примери са за подражание“ заключи шефката на водещата детска градина в морския град. Нейни футболисти от градината участваха в пролетния масов крос организиран от „Звездичка“ в Морската градина. В него участие взеха малки и по- големи футболисти от детските градини и училищата. Не бяха забравени сираците от социалните домове в Бургас. Те се състезаваха в отделен коридор из алеите, а мнозина от тях подсказаха, че имат спортен талант. Награди имаше за всички, но преди да си ги заслужат, всички деца изпълняваха дузпи на футболния талисман „Звездичко“. Най- бързия в кроса и най- точния при стрелбата, получиха безплатна карта за тренировки за един месец- в спортна зала „Царството на футбола“. Веднага след това състезание, родители и членове на клуба, се упътиха към благотворителния футболен турнир в памет на легендата Велиян Парушев. В него аматьори и професионалисти си подадоха ръка за събирането на пари за изграждане на надгробен паметник на известния футболист и треньор. Семейството няма финансова възможност, а от детския клуб спомогнаха чрез дарение, целта да бъде изпълнена. Това направиха и редица други физически и юридически лица. „Юноша съм на Нефтохимик и знам отлично какво бе Парушев за нас малките в близкото минало. Спортната му злоба бе заразителна, а сърцатата му игра почти нямаше аналог. Нека почива в мир и нека с дружни усилия да направим така, че да има повече футболисти и личности като него“ каза Петър Алексиев- председател на ДФК „Звездичка“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук