13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Спортни площадки за бургаските деца от „Звездичка”

Детски футболен клуб „Звездичка”със съдействието на директорите на общинските детски градини в Бургас изгради и ще изгражда модерни спортни площадки на територията на самите учебни заведения. Строителството кипи на места където от години има крещяща нужда за такава придобивка, но по една или друга причина игрища от съвременен тип не са правени.

Парите идват основно от спонсори които подават ръка на начинанието заради ефективната работа която върши бургаската футболна школа на място, съобщиха от клуба. „Признавам не е лесно да чукаш от врата на врата и да преговаряш с различни фирми но усилията си струват и това го правим с цел възраждане на родния спорт и респективно футбола. В Европа всяко учебно заведение със спортна площадка е нормална картинка, при нас все още не, и за това помагаме с каквото можем” каза председателя на „Звездичка” Петър Алексиев.

Той добавя, че самите детски градини и техните ръководства оценят много жеста и подпомагат финансово, според възможностите си, всичко това да се случва. По паметливите напомнят, че преди година и половина за детските градини и училищата, подготвящи се по програмата на детския клуб, бе направено друго значимо дарение от школата- спортна екипировка на солидна стойност. Сега на първия учебен ден- в понеделник, в три детски градини ще бъде прерязана лентата за откриването на първите завършени площадки в морския град.

На тях малчуганите от „Звънче”, „Детелина” и „Брезичка” ще изнесат пъстра програма пред своите гости. ДФК „Звездичка” е подготвил още приятни изненади за своите възпитаници. Започва вътрешно клубно първенство с участието на 16 училища. Мачовете които ще спомогнат за по- доброто селектиране на най- добрите, ще са всяка събота и неделя в закритата спортна зала „Царството на футбола- Странд”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук