13.8 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Спряха реставрацията на крепостта „Маркели“

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Карнобат за класиране на участниците и определяне на изпълнител в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Реставрация, консервация и експониране на крепост „Маркели“ и израждане на техническа инфраструктура към нея. 

Проучването установи, че при оценяване на офертите, комисията на възложителя не е направила кратко описание на техническите предложения на участниците, като по този начин е допуснала съществено нарушение на правилата на ЗОП. Нарушението е самостоятелно основание за отмяна на решението за избор на изпълнител, доколкото то е лишено от фактически основания за издаването си.

Тъй като не е ясно на какви обстоятелства почива поставената оценка на класирания на първо място участник „Маркели Карнобат” ДЗЗД, КЗК не може да осъществи и контрол по законосъобразност. При новото разглеждане на преписката протоколът на комисията следва да даде отговор на въпроса в каква степен офертите на участниците удовлетворяват изискванията на възложителя.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане, оценка и класиране на офертите при спазване на мотивите в решението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук