19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Спряха строжа на къмпинг „Юг“, временно

Временно преустановено е строителството на къмпинг „Юг” в местността „Корал”, заради извършването на проверки на компетентните органи по казуса, съобщи главният архитект на община Царево, Станислав Николов. Вчера по казуса се самосезираха МРРБ и МОСВ и бяха разпоредени проверки на място. Експерти от РДНСК и РИОСВ са били на място в Царево.

„Очаквам да излязат с някакво становище, за да можем ние да вземе някакви последващи решения”, обясни арх. Николов, цитиран от „Фокус“. По неговите думи, съмненията са, че в решението на РИОСВ – Бургас от 2004 г. са допуснати нарушения. Според тогавашното становище няма опасност за природата в къмпинга.

Вчера зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов заяви на брифинг в столицата, че територията след това е променена и става урбанизирана, което прави инвестиционното намерение неприложимо, тъй като тези намерения подлежат на процедури по ОВОС за територии, които не са урбанизирани. За същия имот РИОСВ – Бургас е издала още едно становище от 2012 година, обясни главният архитект на община Царево. 

Арх. Николов обясни, че разрешението за строеж на инвеститора е от 2012 година, има и решение на съда, с което то влиза в сила.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук