17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Спряха строителството на ресторант в резерват „Ропотамо“

Министерството на околната среда и водите прекрати договора на фирмата концесионер, извършваща туристическа дейност в резерват „Ропотамо”. Причината е констатирано строителство на ново заведение без разрешение от екоинспекцията в Бургас.

Екоминистерството има подписани  два договора с фирмата наемател „ Венис Марина” за стопанисване на бар- грил в защитената местност и за разходки на туристите с лодки по поречието на река Ропотамо.

Концесионерът е съгласувал с Регионалната инспекция за опазване на околната среда в Бургас извършване на ремонт на ресторанта, преди туристически сезон, вместо това обаче в почивните дни е разрушил старото заведение и на негова място е започнал изграждането на ново.

Договорът с „Венис Марина” за стопанисване на заведението е прекратен, фирмата ще бъде глобена, като санкцията е от 5 000 до 50 000 лв. Строителството е спряно докато приключи проверката на ДНСК.

Предстои и проверка на втория договор с фирмата, който е за  разходки с лодки. Ако бъде констатирано нарушение концесията ще бъде прекратена. Проверката на екоинспекцията в Бургас е проверила и втория сигнал, че се извършва ремонт на лодките до реката и тя се замърсява.

Директорът на екоинспекцията в  Бургас Бойчо Георгиев е с последно предупреждение за уволнение заради неосъществен контрол. Днес той се скри от медиите, с обяснението, че е в отпуск.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук