9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Среден три след грандиозната полицейска акция в Бургас. Искат домашен арест за задържаните

За домашен арест вместо „Задържане под стража” ще пледира пред апелативната инстанция защитата на бургазлията Петър Биберов – Кюфтето, пише „24 часа”.

Днес изтича срокът за обжалване на мерките в спецсъда. На 5 юни магистартите оставиха зад решетките Кюфтето и Николай Мечков, обвинени като лидери на организирана престъпна група за рекет, наркотици, палежи, увреждане на имущество и трафик на хора. В ареста остава и Галин Бекяров, обвинен за член на бандата, а Станислав Стоянов излезе на свобода срещу 3000 лв. парична гаранция.

Без съмнение ще пуснем жалба, след като е освободен от затвора през 2012 г. клиентът ми няма криминални прояви, каза пред „24 часа” адвокат Веселина Василева, която защитата Биберов. Според нея обвинението за организирана престъпна група не е съставомерно. Има данни за отделни престъпления, но като доказателства те трябва да се провярят, допълни Василева.

Клиентът ми е категоричен, че няма нищо общо с това обвинение, заяви адвокат Красимир Кацарски, който бе с Мечков при привличането му като обвиняем. Пред съда 35-годишният бургазлия се представи като твърде зает с бизнесдела, за да се занимава с престъпления.

На петима бяха повдигнати обвинения след показната спецакция на 2 юни в Бургас – Мечков, Биберов, Бекяров, Станислав Стоянов и Румен Янакиев, за който стана ясно, че е основен свидетел на обвинението и е разкрил детайли за начина, по който е действала групата.

Със сигурност ще има шести обвиняем – Данаил Стефанов, който в момента е обявен за издирване за два палежа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук