15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Средиземноморски клуб учредиха в хотел “България”

 В ресторанта на хотел „България“ в Бургас вече има Средиземноморски клуб. Учредители са ценители на здравословната и вкусна храна и доброто вино. Средиземноморската кухня изкушава със свежест, лекота и деликатен аромат. Говори се, че това е кухнята на бедняците, която е успяла да влезе в салоните.

Не случайно средиземноморската диета  вече е част от списъка на ЮНЕСКО на нематериалното наследство на човечеството. Аргументът е, че това е социална практика, която ознаменува най-важните моменти в живота на отделния човек и на общности от хора.

Мениджърът на хотела Георги Мицов беше домакин на първата сбирка на клуба, а майстор Стоян Мавров се беше подготвил с 11 степенно меню, което включваше целия кулинар спектър на кухня, получила се от смесването на различни народи и култури. В менюто имаше микс от марули с билки, карамелизирани орехи и френски сирена; флогерес- сирене със сушени домати и билки;  лазаня със спанак;  саганаки- фламбирано в узо и скариди с доматен сос; халуми на скара с рукола; пикантно ризото с пресни миди; руло от лаврак; агнешко руло, мариновано в размарин и мащерка; домашно приготвено  тирамису и чийзкейк. Ястията бяха комбинирани с разкошно шардоне.

Средиземноморският клуб ще се събира един път в месеца. Всички членове ще получат клубни карти, а идеята е неговата дейност да надхвърли изкуството на кухнята и да обърне поглед и към другите изкуства.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук