Не случайно средиземноморската диета вече е част от списъка на ЮНЕСКО на нематериалното наследство на човечеството. Аргументът е, че това е социална практика, която ознаменува най-важните моменти в живота на отделния човек и на общности от хора.
Мениджърът на хотела Георги Мицов беше домакин на първата сбирка на клуба, а майстор Стоян Мавров се беше подготвил с 11 степенно меню, което включваше целия кулинар спектър на кухня, получила се от смесването на различни народи и култури. В менюто имаше микс от марули с билки, карамелизирани орехи и френски сирена; флогерес- сирене със сушени домати и билки; лазаня със спанак; саганаки- фламбирано в узо и скариди с доматен сос; халуми на скара с рукола; пикантно ризото с пресни миди; руло от лаврак; агнешко руло, мариновано в размарин и мащерка; домашно приготвено тирамису и чийзкейк. Ястията бяха комбинирани с разкошно шардоне.
Средиземноморският клуб ще се събира един път в месеца. Всички членове ще получат клубни карти, а идеята е неговата дейност да надхвърли изкуството на кухнята и да обърне поглед и към другите изкуства.