25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Среща за предстоящия туристически сезон

Регионална среща във връзка с предстоящия туристически сезон, под председателството на областния управител Любомир Пантелеев Бургас ще се проведе утре в Областна администрация – Бургас. Тази среща се провежда ежегодно от 1998 г. и основна й цел е да координира действията на всички заинтересовани и свързани с туризма страни в Бургаски регион. Участват представители на държавната власт, общините в областта, представители на бизнеса, както и някои децентрализирани структури sl_bryag.jpg– ОД на МВР – Бургас, ТД на НАП – Бургас, Летище, Морска и Пристанищна администрация, Регионална митническа дирекция – Бургас, Гранична полиция, Комисия за защита на потребителите и др.Срещата ще се проведе при следния дневен ред:

Визов, граничен и митнически режим;

Туристическа борса, национална реклама, Закон за туризма;

Плажове;

Движение на малки плавателни съдове по Черноморското крайбрежие;

Дискусии и др. проблемни въпроси

По първа точка от дневния ред ще се обърне внимание на визовия режим с държавите, които не членуват в ЕС: Русия, Беларус, Украйна, както и Узбекистан и Казахстан. Основният доклад е на зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев; Участие ще вземат и представители на всички гранични и митнически пунктове в район: гл. инспектор Красимир Стефанов – началник ГКПП Малко Търново; гл. инспектор Георги Стоянов – зам. началник ГКПП „Летище“ Бургас; Павлин Куртев – началник митнически пункт „Пристанище“ Бургас, както и Калин Барзов – изп. директор „Летище „ Бургас, Петър Василев – оперативен директор „Летище“ Бургас; Ваньо Иванов – началник Гранична полиция. Очаква се в срещата да вземе участие и Ангел Ангелов – Генерален консул на Р България в Одрин.

Въпросите за националната реклама, туристическите борси и промените в нормативната уредба ще коментира Станислав Новаков – зам.- председател на Държавната агенция по туризъм.

По трета точка от дневния ред отношение ще вземе Тодор Петров – Директор Дирекция „Концесии“  в МРРБ;

С условията за движение на малките плавателни съдове по Черноморското крайбрежие присъстващите ще запознае Владимир Тодоров – зам. изп. директор на ИА „Морска администрация“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук